Preventivna akcija 40 dni brez alkohola

 

Akcija 40 dni brez alkohola, katere nosilec je Slovenska Karitas in poteka v sodelovanju z Med.Over.Net in Agencijo za varnost prometa bo trajala od 1. marca do 15. aprila. Organizatorji želijo k akciji pritegniti čim večje število posameznikov, družin in skupin, da zmanjšajo oz. prenehajo z uživanjem alkohola ter, da hkrati nikoli ne  sodelujejo v prometu v kolikor so pod vplivom alkohola. Letošnji slogan akcije je »Izberi prav. Bodi z mano.«, s katerim želijo poudariti predvsem ožje medosebne odnose kot najpomembnejše pri podpori posamezniku, da se odloči za zmanjšano pitje alkohola.

 

Solarna LED razsvetljava na avtobusnih postajališčih v Vrbi

Danes, 15.2.2017, smo na avtobusni postajališči v Vrbi namestili solarno LED razsvetljavo. To je bila že nekaj časa želja prebivalcev Vrbe, saj v nočnem času postajališči nista bili razsvetljeni. V izogib nesorazmernim stroškom (električni kabel, elaborat, podboj pod regionalno cesto…) smo se odločili, da namestimo solarne LED svetilke, ki za svoje delovanje potrebujejo sončno svetlobo in imajo dovolj dolgo avtonomijo. V teh dneh bo izvedena še natančna nastavitev programske opreme, tako, da bodo  razsvetljevale postajališči pred prihodom prvega avtobusa in odhodu zadnjega. V nočnem času med 24.30 in 05.00 pa ne bodo gorele.

Objave v Novicah Občine Žirovnica – februar 2017

Naslednja številka časopisa Novice občine Žirovnica bo izšla v začetku  meseca marca.
Vabimo društva in posameznike, da uredništvu posredujejo informacije o svojem delovanju, dogodkih in ljudeh, s katerimi bi želeli seznaniti občane.

Naslov uredništva: Medium d.o.o., Žirovnica 60c
Urednica: Polona Kus, tel.: 040 439 560
Oglaševanje: Miran Dolar, tel.: 04 580 50 20
e-pošta: novice@medium.si
Rok za oddajo prispevkov je ponedeljek, 27. februar 2017.

Javni zavodi, javno podjetje in izvajalci javnih služb svoje prispevke posredujte tudi na naslov:obcina@zirovnica.si, kontaktna oseba: Helena Čadež.
Prosimo, da pri pripravi informacij upoštevate omejitve glede razpoložljivega prostora, ki se meri s številom znakov (v programu Word, orodja, štetje besed, znaki s presledki).

Ena stran besedila v Novicah obsega 6000 znakov brez presledkov. Prispevki za rubriko Mnenja bralcev so omejeni na polovico strani. Fotografije lahko priložite v klasični ali elektronski obliki (format JPG).

 

Britanska veleposlanica Sophie Honey je danes obiskala Žirovnico

 

Veleposlanica ga. Sophie Honey je danes obiskala Žirovnico, natančneje rojstno hišo Dr. Franceta Prešerna v Vrbi. Na njeno željo je bil obisk brez protokola, tako je srečanje potekalo še bolj sproščeno, v prijetnem ambientu Prešernove rojstne hiše. Njo in njene sodelavce so sprejeli  župan g. Leopold Pogačar, direktor ZTK g. Matjaž Koman in Petra Kržan. Slednja je ge. veleposlanici v lepi tekoči angleščini predstavila našega Franceta in pojasnila posebnosti muzejske hiše.

V neformalnem pogovoru ji je župan predstavil našo občino, predstavili pa smo ji tudi pobudo ČZS o razglasitvi 20. maja, rojstnega dne našega največjega čebelarja Antona Janše, za svetovni dan čebel. Z zanimanjem je prisluhnila našim razlagam in seveda imela tudi nekaj dodatnih vprašanj na katere smo ji z veseljem odgovorili.

Njen obisk v Vrbi je potekal v sklopu projekta Veleposlaništva Združenega kraljestva Velike Britanije in Severne Irske v Ljubljani, v katerem bodo obiskali vseh 212 občin v RS, z namenom spoznavanja Slovenije in sodelovanja na področju gospodarstva ter kulture/turizma. 

Župan ji je v spomin na obisk podaril spominski srebrnik izdan v podporo razglasitvi svetovnega dneva čebel, direktor ZTK pa knjižico s prevodi znamenite napitnice (Zdravljice) v šestindvajsetih jezikih evropskih in neevropskih narodov.

Obisku se je pridružila tudi ga. Maja Zupan, ki je veleposlanici,  kot darilo, izročila prvi parfum s slovenskim medom – Medeno noč.