Veleposlanica ga. Sophie Honey je danes obiskala Žirovnico, natančneje rojstno hišo Dr. Franceta Prešerna v Vrbi. Na njeno željo je bil obisk brez protokola, tako je srečanje potekalo še bolj sproščeno, v prijetnem ambientu Prešernove rojstne hiše. Njo in njene sodelavce so sprejeli  župan g. Leopold Pogačar, direktor ZTK g. Matjaž Koman in Petra Kržan. Slednja je ge. veleposlanici v lepi tekoči angleščini predstavila našega Franceta in pojasnila posebnosti muzejske hiše.

V neformalnem pogovoru ji je župan predstavil našo občino, predstavili pa smo ji tudi pobudo ČZS o razglasitvi 20. maja, rojstnega dne našega največjega čebelarja Antona Janše, za svetovni dan čebel. Z zanimanjem je prisluhnila našim razlagam in seveda imela tudi nekaj dodatnih vprašanj na katere smo ji z veseljem odgovorili.

Njen obisk v Vrbi je potekal v sklopu projekta Veleposlaništva Združenega kraljestva Velike Britanije in Severne Irske v Ljubljani, v katerem bodo obiskali vseh 212 občin v RS, z namenom spoznavanja Slovenije in sodelovanja na področju gospodarstva ter kulture/turizma. 

Župan ji je v spomin na obisk podaril spominski srebrnik izdan v podporo razglasitvi svetovnega dneva čebel, direktor ZTK pa knjižico s prevodi znamenite napitnice (Zdravljice) v šestindvajsetih jezikih evropskih in neevropskih narodov.

Obisku se je pridružila tudi ga. Maja Zupan, ki je veleposlanici,  kot darilo, izročila prvi parfum s slovenskim medom – Medeno noč.

 

Zaenkrat še ni nobenih komentarjev.

Vaš komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena z (*).