Obisk delegacije Ministrstva za šport in kulturo iz Gruzije v Žirovnici

 

V petek 6.7.2018, nas je obiskala delegacija Ministrstva za šport in kulturo iz Gruzije, v okviru uradnega obiska našega Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport / Sektorja za razvoj športa in športno infrastrukturo.

V delegaciji je bil poleg namestnika Gruzijskega ministra g. Levana Kharatishvilija tudi veleposlanik Gruzije v Republiki Sloveniji Nj. eksc. gospod Zuraba Beka.
Gostje so v Slovenijo prišli med drugim tudi na ogled šolske športne infrastrukture v praksi.
Prisoten je bil tudi predstavnik opremljevalca naše dvorane, Elana Invente, g. Aleksander Štok, prodajni direktor za vzhodno Evropo, ki je za ta namen priletel iz Moskve.
Goste sta sprejela župan g. Leopold Pogačar in v.d. ravnateljice ga. Meta Zupan, ki sta gostom predstavila infrastrukturo ( Dvorana pod Stolom, opreme, zunanje površine, otroško igrišče pri vrtcu, zunanjo učilnico itd). Župan je gostom predstavil tudi sistem financiranja šole in vrtca ter investicijo v dvorano in zunanje športne površine.
Gostje so bili nad videnim in slišanim navdušeni.

Ob tem se mag. Darko Repenšeku, vodji sektorja na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport zahvaljujemo, da je našo šolo in dvorano izbral kot referenčni objekt dobre prakse. Naslednja postaja delegacije je bil skakalni center Planica, kar pove dovolj o tem, da so si ogledali prav našo osnovno šolo.

Prevoznost skozi Breg – obvestilo

Občina Žirovnica in izvajalec del na kanalizacijskem in ostalem omrežju na Bregu, GGD Kranj, vas obveščamo,
da je glavna cesta skozi Breg ponovno prevozna.

• V naslednjih dneh bodo pričeli z deli na relaciji (priprava za asfalt) mimo bivše vrtnarije Kališnik.
• V naslednjem tednu bodo predvidoma polagali grobi asfalt tudi na stranskih ulicah,
kjer je gradnja že zaključena.
• Prosimo vas za previdnost in prilagoditev hitrosti skozi Breg, kajti tako delavci, kot posamični gradbeni stroji,
se bodo še pojavljali na glavni cesti skozi Breg.
• Alpetour –Part of Arriva aDB company smo obvestili, da naj v sredo, 4.7. 2018, ponovno vzpostavi
redno avtobusno linijo do Brega.
• Detajli na celotnem območju gradbišča (celotni Breg) se bodo urejali pred in ob polaganju fine asfaltne
prevleke v mesecu septembru.
• Pred tem bo opravljen ogled skupaj z izvajalcem in nadzorom, kjer se bomo s posamezniki še dogovarjali o podrobnostih, vzpostavitvah v prvotno stanje in podobno.

Leopold Pogačar
ŽUPAN

Asfaltiranje na Bregu


Danes je izvajalec gradbenih del GGD iz Kranja  pričel z asfaltiranjem glavne trase skozi Breg. S tem bo v parih dneh omogočen promet po glavni cesti, kar pomeni nič več obvoza ob avtocesti, manj prahu itd… Gre za grob asfalt, fino plast bomo položili kasneje, takrat se bodo urejali tudi detajli. V naslednjih dneh se bomo tudi dogovorili, da bo redna linija avtobusa ponovno vozila na Breg, o čemer boste še posebej obveščeni.

Hvala za potrpežljivost!

Leopold Pogačar

ŽUPAN

Povabilo k oddaji člankov za Novice Občine Žirovnica, julij 2018

Pozdravljeni,

v pripravi je nova številka  Novic občine Žirovnica, ki bo izšla v začetku julija. Rok za oddajo prispevkov je petek, 29. junij.  Vabljeni, da poročate o svojem delovanju, zanimivostih v občini ali zanimivih občanih, grajate ali pohvalite za rubriko Hvalimo/grajamo, napišete svoje mnenje za rubriko Mnenja bralcev oz. nas pokličete (040 439 560) in poročali bomo mi.

 

Polona Kus,

urednica

Slika v vrstici 2

 

Uspešna čistilna akcija

V občini smo uspešno izvedli spomladansko čistilno akcijo. K akciji so tako kot vsako leto pristopili vsi vaški odbori, ki so očistili svoje vasi z okolico in vaška korita. Sodelovala so tudi športna in druga društva, ki so očistila ostala območja. Člani DPM Žirovnica so prebarvali otroška igrala v Glenci in uredili njeno okolico, gasilci PGD Zabreznica in člani Čebelarskega društva Antona Janše pa so očistili Piškovco. Čista je tudi Završnica, saj je TVD Partizan čistil pot od Jezerc mimo Smokuškega mostu do jezera ter okolico jezera, Lovska družina Stol pa pohodne poti do Valvazorja (Rudna pot do Valvazorja, pot skozi Repše do Valvazorja). Kolesarji so ponovno poskrbeli za lepo okolico ob regionalni cesti. Udeleženci akcije ugotavljajo, da se ljudje obnašajo vedno bolj vzorno, saj je smeti vsako leto manj.

Občina je priskrbela za vrečke in rokavice ter zagotovila zasluženo malico in odvoz smeti. Po posredovanih podatkih je v čistilni akciji sodelovalo več kot 250 prostovoljcev, ki so poskrbeli za čisto in urejeno okolje.

Občina Žirovnica se zahvaljuje vsem vaškim odborom, društvom in posameznikom, kuhinji Osnovne šole Žirovnica in Lovskemu domu Stol, ki sta pripravila okusne malice in javnemu komunalnemu podjetju Jeko-in, za odvoz vseh odpadkov.

V razmislek pa še ena misel: “Naš modri planet je najbolj čudovito možno naravno okolje. Njegovo življenje je naše življenje, njegova prihodnost je naša prihodnost.” (Dalaj Lama)

Nekaj utrinkov