Luč miru tudi na Občini Žirovnica

Vir fotografije:(http://lmb.skavt.net/)

V četrtek, so nas na seji občinskeg sveta obiskali Brezniški skavtje Steg Pod svobodnim soncem – Breznica 1 in nam predali Luč miru iz Betlehema, ob tem pa prebrali poslanico. Geslo letošnje poslanice je Delimo plamen – zanetimo mir. Skavti želijo, da bi v predbožičnem času plamen Luči miru iz Betlehema, zasvetil v čim več domovih in tako širil sporočilo, da je mir potrebno deliti z drugimi. Župan Leopold Pogačar se jim je v imenu vseh prisotnih občinskih svetnic in svetnikov zahvalil za njihov vsakoletni obisk in jim obljubil, da je bila poslanica slišana ter jim zaželel lepe praznike in dobrega sodelovanja v naprej.

Foto:P. Kus

Povabilo k oddaji člankov za Novice Občine Žirovnica, december 2018

Pozdravljeni,

v pripravi je zadnja letošnja številka  Novic občine Žirovnica, ki bo izšla v ponedeljek, 24. decembra. Rok za oddajo prispevkov je petek, 14. december.  Vabljeni, da poročate o svojem delovanju, zanimivostih v občini ali zanimivih občanih, grajate ali pohvalite za rubriko Hvalimo/grajamo, napišete svoje mnenje za rubriko Mnenja bralcev oz. nas pokličete (040 439 560) in poročali bomo mi. Decembrska številka je tudi priložnost za vaše voščilo občankam in občanom.

Vabljeni k sodelovanju,

Polona Kus,

urednica

Slika v vrstici 2

 

PROJEKT ŽIVLJENJE GORENJCEV – VIDEO VSEBINE

ZAKLJUČEK PROJEKTA ŽIVLJENJE GORENJCEV
V projektu je sodelovala tudi Občina Žirovnica. Hvala vsem, ki ste si vzeli čas in povedali svojo zgodbo, brez vas enostavno ne bi šlo. Hvala razvojni agenciji RAGOR za opravljeno delo.

Hitre spremembe v sodobnem načinu življenja so privedle do tega, da si mladi ne predstavljajo več življenja brez računalnikov, avtomobilov in telefonov. Ljudje, ki so še izkusili drugačen, trd a hkrati idiličen in umirjen način življenja, vojne, druge politične režime ipd. so še redki pričevalci drugačnih časov, poleg tega pa najbolj pristni govorci domačega narečja.
Namen projekta je video snemanje pogovorov s starejšimi domačini in objava teh posnetkov na spletu kot pričevanj o njihovem življenju, hkrati bo baza teh posnetkov gradila bazo narečnih govorov in beležila narečne razlike med kraji Gorenjske.
Posnetke si lahko ogledate na spodnji povezavi:

https://www.youtube.com/channel/UCVXc4WNsptF2zZtOsZB5adA

 

Nov defibrilator (AED) v domu pri izviru Završnice s katerim upravlja naše planinsko društvo

V okviru širitve mreže defibrilatorjev, smo iz sredstev občinskega proračuna nabavili še en AED, ki so ga naši planinci že namestili v dom pri izviru Završnice. Tako imamo na območju občine sedaj nameščenih že 9 AED. Lokacije so:
• Planinski dom pri izviru Završnice,
• Na stavbi pošte v Žirovnici,
• Na transformatorju na Bregu,
• Pri Hidroelektrarni Moste (SEL),
• Pri osnovni šoli na Zabreznici,
• Pri gasilskem domu v Smokuču,
• V avtomobilu pri Gasilskem domu Zabreznica,
• Pri Valvazorjevem domu in
• Na parkirišču Rekreacijskega parka Završnica.