Veseli dnevi v Žirovnici 2017 – vabilo

Spoštovani,

tudi letos se bodo odvijali že tradicionalni VESELI DNEVI V ŽIROVNICI, pod pokroviteljstvom Občine Žirovnica, v izvedbi KK Stol ter v  sodelovanju  z ZTK Žirovnica in ČD A. Janša. Prepričani smo, da boste našli nekaj za svojo dušo ter da boste preživeli z nami lepe trenutke v odličnem ambientu in dobri družbi.

VABLJENI!

Gradnja kanalizacije, pločnika in ostale infrastrukture na Bregu se nadaljuje

Gradnja kanalizacije in obnova ostale infrastrukture na Bregu se nadaljuje, kakor tudi pripravljalna dela za gradnjo pločnika Moste-Breg. K sodelovanju pri obnovi infrastrukture smo povabili tudi podjetja ENOS (plin), Elektro gorenjska, Telekom in Telemach. Z njimi smo uredili potek njihovih vodov po javnih površinah oziroma cestah. V kolikor gredo njihovi vodi po vaših parcelah morajo te zadeve (služnosti, odškodnine itd) urediti z vami.

Pred naseljem Breg iz smeri Most bomo ob pločniku izvedli tudi ukrep za umiritev prometa (zmanjšanje hitrosti) s  sredinskim otokom, ki ga bomo ustrezno hortikulturno uredili.

Hvala za sodelovanje in potrpežljivost. Splača se, kajti na koncu bomo vsi zadovoljni z novo infrastrukturo in novo cesto.

Več naj povedo fotografije:

 

 

 

Gradnja kanalizacije, pločnika in ostale infrastrukture na Bregu

Gradnja kanalizacije in obnova ostale infrastrukture na Bregu se je pričela, kakor tudi pripravljalna dela za gradnjo pločnika Moste-Breg. K sodelovanju pri obnovi infrastrukture smo povabili tudi podjetja ENOS (plin), Elektro gorenjska, Telekom in Telemach. Z njimi smo uredili potek njihovih vodov po javnih površinah oziroma cestah. V kolikor gredo njihovi vodi po vaših parcelah morajo te zadeve (služnosti, odškodnine itd) urediti z vami.

Trenutno nismo najbolj zadovoljni s potekom del, ker dela premalo ekip in ker je zamuda glede na pogodbeni rok okoli 14 dni. O tem smo ustrezno obvestili izvajalca, ki je zagotovil, da bo sredi julija dobil dodatne ekipe in čez poletje odpravil zamude.

Ponovno smo jih opozorili na pravočasno obveščanje stanovalcev na zapore in jim naročili naj v izogib pretiranemu prašenju v suhem obdobju vlažijo relacije, kjer so že odstranili asfalt in na relaciji do deponije na Bregu.

Več naj povedo fotografije:

Zavarujmo svojo lastnino – napotki policije

ZAVARUJMO SVOJO LASTNINO

Policisti Policijske postaje Jesenice smo v krajšem časovnem obdobju na območju občine Žirovnica obravnavali več vlomov v stanovanjske hiše iz katerih so si storilci protipravno prilastili denar in vrednejše predmete. Ugotavljamo, da storilci običajno dejanja izvršijo v času odsotnost lastnikov ali najemnikov stanovanjskih objektov. Zato vam policisti svetujemo, da še pred odhodom od doma poskrbite za primerno zavarovanje svoje lastnine.

Primerno samozaščitnim ravnanjem (zaklepanje prostorov, zapiranje oken in vrat, nameščanjem primerne osvetlitve, alarmnih naprav, varnostnih ključavnice idr.) lahko zmanjša tveganje za povzročitev škode in odvrne morebitnega vlomilca od dejanja. V času krajše ali daljše odsotnosti se dogovorite z znanci ali sosedi naj skrbijo za vaš dom, dnevno praznijo poštni nabiralnik in v večernem času poskrbijo za primerno osvetlitev v hiši.

Poskrbite, da vaš dom ne bo kazal znakov, da vas ni doma. Ne puščajte sporočil o vaši odsotnosti napisanih na vidnih mestih, posnetih obvestil na telefonskem odzivniku ali obvestil na socialnih omrežjih.

Policisti pozivamo občane, da v vseh primerih pojava sumljivih oseb ali neznanih vozil o tem takoj obvestite policijo na interventno telefonsko številko 113 ali anonimno številko policije

080-1200.

S skupnimi močmi in medsebojnim sodelovanjem bomo lahko dosegli večjo varnost.

Policisti Policijske postaje Jesenice vam želimo prijetne in varne počitnice.