Z delom pričela nova zdravnica v zdravstveni postaji Žirovnica

 

Danes 5.11.2018, se je županu predstavila nova zdravnica v ambulanti v ZP Žirovnica, ki je nadomestila dr. Alenko Cegnar. Dr. Vogelnik Urška je z delom pričela danes. Predstavil jo je direktor ZD Jesenice prim.Saša Letonja, dr.med.spec. internist. Sestanku je prisostvoval tudi zdravstveni tehnik Mitja Kelc. Pogovor je tekel tudi o tem, da se bo novo zdravnico vključilo v delovno skupino, ki jo je imenoval župan za pripravo izhodišč za gradnjo doma starostnikov, saj mora biti ZD Jesenice vključen v ta proces, zaradi zagotavljanja zdravstvene oskrbe za dom. Župana so seznanili tudi s tem, da bo v kratkem mogoče oddati vzorce krvi (določen del laboratorijskih zadev) tudi v naši zdravstveni postaji. Novi zobozdravnik, ki z delom prične v januarju 2019, bo del javne mreže in ne bo koncesionar.

Nova zdravnica bo v kratkem pripravila obvestilo o postopku spremembe izbire zdravnika. Župan ji je zaželel dobrodošlico in se vsem zahvalil za informacije in sodelovanje.

Povabilo k oddaji člankov za Novice Občine Žirovnica, september 2018

Pozdravljeni,

v pripravi je nova – volilna številka  Novic občine Žirovnica, ki bo izšla 2. novembra. Rok za oddajo prispevkov je nedelja, 21. oktober.  Vabljeni, da poročate o svojem delovanju, zanimivostih v občini ali zanimivih občanih, grajate ali pohvalite za rubriko Hvalimo/grajamo, napišete svoje mnenje za rubriko Mnenja bralcev oz. nas pokličete (040 439 560) in poročali bomo mi.

Zaradi rokov, vezanih na lokalne volitve 2018, prosimo, da se držite roka za oddajo prispevkov.

Polona Kus,

urednica

Slika v vrstici 2

 

Rožnati oktober-občina Žirovnica

Tudi občina Žirovnica se pridružuje svetovnemu mesecu ozaveščanja o raku dojk, rožnati oktober. To je priložnost za poziv k izbiri zdravega načina življenja, ki lahko pomembno zmanjša obolevnost. Najpogostejša oblika raka pri ženskah je visoko ozdravljiva bolezen, če je odkrita dovolj zgodaj, so opozorili v združenju za boj proti raku dojk Europa Donna.

Poleg označitve v  križišču v Žirovnici, smo skupaj z ravnateljico OŠ Žirovnica go. Eriko Melihen, psihologinjo go. Ireno Pirc,  županom g. Leopoldom Pogačarjem in eno od aktivistk go. Rino Klinar, postavili obeležja tudi pred občinsko stavbo, da nas spomnijo na to akcijo.

Tudi v občini Žirovnica zvonenje in pritrkavanje ob svetovnem dnevu miru

Župan g. Leopold Pogačar in župnik g. Marjan Lampret sta se dogovorila, da občina in župnija skupaj sodelujeta v akciji, ki je posvečena obeležitvi svetovnega dne miru (21.9.2018) na način:

  • da na današnji dan po vsej Evropi, med 18.00 in 18.15, zazvonijo cerkveni in posvetni zvonovi, skupni akciji pa se lahko pridružimo tudi s pritrkavanjem, ki je vpisano v slovenski register nesnovne kulturne dediščine.

S tem smo se odzvali pozivu Ministrstva za kulturo RS.

 

Prisluhnite danes farnim zvonovom, ki naj nas združujejo in vodijo k razmišljanju o miru in ljubezni.

Leopold POGAČAR                                 Marjan LAMPRET
ŽUPAN                                                           ŽUPNIK

 

 

 

 

 

(Foto:zirovnica.com)