V petek 6.7.2018, nas je obiskala delegacija Ministrstva za šport in kulturo iz Gruzije, v okviru uradnega obiska našega Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport / Sektorja za razvoj športa in športno infrastrukturo.

V delegaciji je bil poleg namestnika Gruzijskega ministra g. Levana Kharatishvilija tudi veleposlanik Gruzije v Republiki Sloveniji Nj. eksc. gospod Zuraba Beka.
Gostje so v Slovenijo prišli med drugim tudi na ogled šolske športne infrastrukture v praksi.
Prisoten je bil tudi predstavnik opremljevalca naše dvorane, Elana Invente, g. Aleksander Štok, prodajni direktor za vzhodno Evropo, ki je za ta namen priletel iz Moskve.
Goste sta sprejela župan g. Leopold Pogačar in v.d. ravnateljice ga. Meta Zupan, ki sta gostom predstavila infrastrukturo ( Dvorana pod Stolom, opreme, zunanje površine, otroško igrišče pri vrtcu, zunanjo učilnico itd). Župan je gostom predstavil tudi sistem financiranja šole in vrtca ter investicijo v dvorano in zunanje športne površine.
Gostje so bili nad videnim in slišanim navdušeni.

Ob tem se mag. Darko Repenšeku, vodji sektorja na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport zahvaljujemo, da je našo šolo in dvorano izbral kot referenčni objekt dobre prakse. Naslednja postaja delegacije je bil skakalni center Planica, kar pove dovolj o tem, da so si ogledali prav našo osnovno šolo.