V torek, 5.2.2019, se nam je na koordinaciji županov Zgornje Gorenjske (Bohinj, Bled, Gorje, Radovljica, Žirovnica, Jesenice in Kranjska Gora), ki je tokrat potekala v Žirovnici pridružila tudi ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Aleksandro Pivec.

Tokratni sestanek je bil usmerjen v kmetijstvo, bolj natančno v problematiko vzdrževanja gozdnih in posledično občinskih cest zaradi napada lubadarja in povečane izrabe gozda. Pogovor z ministrico za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Aleksandro Pivec je tekel v smeri priprave ukrepov, rešitev in predlogov za zakonske podlage, ki bi omogočale pomoč ogroženim območjem na Zgornjem Gorenjskem.

V nadaljevanju je bil s strani dr. Maje Kolar predstavljen tudi primer dobre prakse projekta Semenjalnica, ki ga za občine Zgornje Gorenjske vodi Razvojna agencija Zgornje Gorenjske. Projekt je usmerjen v vzpostavitev pridelave ekoloških semen in ohranitev biodiverzitete.

Dotaknili smo se tudi drugih tem, kot so CLLD sredstva, pomoč mladim kmetom itd. Ker je ostalo še kar nekaj zadev s tega področja nedorečenih smo se dogovorili, da se ponovno srečamo aprila.

Ministrica je bila zelo proaktivna in odprta za dialog, zato smo bili župani s slišanim  zadovoljni.

Zaenkrat še ni nobenih komentarjev.

Vaš komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena z (*).