Spoštovani, 

V okviru dveh projektov LAS poteka več aktivnosti, ki so zanimive za tiste vaše občane, ki delujejo na področju lesno-predelovalnega podjetništva in na turističnem področju.

Gre za projekta ”Bogastvo narave” in ”Uporabimo lokalni les”.

Pri prvem aktivnosti gre za podporo razvoju in promociji lesenih produktov, pri drugi pa turistično izobraževanje za interpretacijo naravne dediščine

Prosimo vas, da obe vabili k sodelovanju, skupaj s priponkami s podrobnostmi, objavite tudi na vaši občinski spletni strani. Za objavo smo pripravili naslednje:

Sodelovanje v vseh dogodkih je vaše občane brezplačno.

Najlepša hvala za sodelovanje! V kolikor imate še dodatna vprašanja, smo vam na voljo.

Lep pozdrav, 

Uroš Brankovič

Center za trajnostni razvoj podeželja Kranj

Cankarjeva ulica 3

4000 Kranj, Slovenija

I: www.ctrp-kranj.si,

E: uros.brankovic@ctrp-kranj.si 

M: + 386 40 303 752

 

RAZPIS ZA PODPORO PODJETNIKOM PRI RAZVOJU IN PROMOCIJI LESNIH IZDELKOV

V okviru operacije Uporabimo lokalni les so vsi obstoječi ali bodoči podjetniki oz. obrtniki z lesno-predelovalnega področja vabljeni k prijavi na dva razpisa.

Preko prvega se lahko vključite v izobraževanja in osebna strokovna svetovanja za razvoj ali nadgradnjo vaših obstoječih ali novih lesenih izdelkov.

S prijavo na drugi razpis pa boste svoje izdelke oz. ideje predstavili javnosti, svojim strankam in vlagateljem na promocijski razstavi. Vsi sodelujoči bodo predstavljeni tudi v razstavnem katalogu.

Aktivnosti so za udeležence BREZPLAČNE, saj se izvajajo v okviru LAS Gorenjska košarica in so sofinancirane s strani Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republike Slovenije. Udeleženci so lahko z območja 14 občin LAS Gorenjska košarica.

Rok za prijavo je 7.julij 2020. V kolikor vas prijava zanima, nas kontaktirajte in pomagali vam bomo pri prijavi. Več o razpisu in kaj vam ta prinaša, načinu prijave ter predstavitev operacije Uporabimo lokalni les najdete v priloženih priponkah. Kontaktirate nas lahko tudi na info@ctrp-kranj.si ali GSM: 040 303 752 (Uroš).

Vabilo ustvarjalcem z lesom

V okviru operacije „Uporabimo lokalni les“ (program CLLD, sklad ESRR), vse, ki se ukvarjate z lesom vabimo k sodelovanju. V priloženih razpisih se lahko prijavite k sodelovanju na promocijski razstavi inovativnih izdelkov iz lokalnega lesa ali v projektno aktivnost: razvoj in nadgradnja inovativnih izdelkov iz lokalnega lesa.

Sodelovanje na razstavi: izdelki iz lokalnega lesa V okviru operacije „Uporabimo lokalni les“ se pripravlja promocijsko prodajna razstava izdelkov iz lokalnega lesa, ki bo na območju projekta v septembru, podprta tudi s spletno promocijsko kampanjo. S strani strokovne komisije izbrani izdelki bodo predstavljeni tudi v posebnem katalogu. Na razstavo lahko prijavite eksponate, ki so v celoti izdelani iz masivnega lesa, ali pa je les le del izdelka. Prednost bodo imeli izdelki izdelani iz lesa s slovenskim poreklom.

Poziv za razvoj in nadgradnjo inovativnih izdelkov iz lesa Ena od aktivnosti operacije »Uporabimo lokalni les« je tudi pomoč podjetjem, obrtnikom, rokodelcem, oblikovalcem ali ljubiteljskim ustvarjalcem z lesom pri razvoju njihovih izdelkov. V ta namen se lahko prijavite na poziv za razvoj in nadgradnjo inovativnih izdelkov iz lesa. Strokovna podpora bo zagotovljena s strani arhitekta in oblikovalca. Prednostno bodo obravnavani prijavitelji, ki želijo razviti ali nadgraditi izdelke iz lesa ali izdelke katerih eden od gradnikov je les slovenskega porekla, primerne za opremo in dekoracijo interierja. Izdelki in prototipi razviti ali nadgrajeni preko aktivnosti operacije Uporabimo lokalni les bodo predstavljeni v katalogu in na promocijsko prodajni razstavi septembra letos. Izbrani izdelki pa bodo krasili interier nastanitvenega objekta.

Prijavnice in besedilo razpisa je dostopno na: https://www.bohinj.si/b2b/razpisi/ Za vsa dodatna vprašanja pa nas pokličite na telefon: 040 229 079 (dr. Jana Vilman) ali pišite na bohinjsko@bohinj.si.

Se veselimo sodelovanja!

Klemen Langus Direktor, Turizem Bohinj

RAZPIS – UPORABIMO LOKALNI LES- Prijavnica

Projekt Lokalni les-Opis (002)

IZOBRAŽEVANJE ZA INTERPRETACIJO NARAVNE DEDIŠČINE

Center za trajnostni razvoj podeželja Kranj vabi na praktično turistično izobraževanja z naslovom Nove doživljajske oblike interpretacije naravne dediščine, s poudarkom na vodni naravni dediščini. Predavatelj bo Marko Slapnik iz Nature-Etno Alp, izkušenj strokovnjak s področja interpretacije.

Izobraževanje bo v treh delih potekalo v Tržiču in na Jezerskem 2. in 4.julija.

Aktivnosti so za udeležence BREZPLAČNE, saj se izvajajo v okviru LAS Gorenjska košarica in so sofinancirane s strani Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republike Slovenije.

Rok za prijavo je 2.julij 2020. Več o vsebinah in poteku izobraževanja ter načinu prijave najdete v priloženi priponki. Kontaktirate nas lahko tudi na info@ctrp-kranj.si ali GSM: 040 303 752 (Uroš).

Izobraževanje-Interpretacija-Vabilo-JUL2020 (002)