Rožnati oktober,  je svetovni mesec boja poti raku dojk, bolezni številka ena med ženskami, ki prizadene tudi moške. Slovensko združenje za boj proti raku dojk Europa Donna, ki bo prihodnje leto praznovalo 20-letnico delovanja, vsako leto pripravi po Sloveniji vrsto prireditev, s katerimi želi opozoriti na pomen preventive, zgodnjega odkrivanja in učinkovitega zdravljenja bolezni  ter pomen samopregledovanja dojk, še posebno med mladimi. Dejstvo je, da bodo danes vsaj tri ženske v Sloveniji  izvedele, da so zbolele za rakom dojk. Še nekajkrat toliko, da so zbolele za katero drugo vrsto raka.

Letos smo na pobudo koordinatorke ge. Rine Klinar in ob sodelovanju naših domačink iz Društva podeželskih žensk pod Golico in Stolom (območje občin Jesenice in Žirovnica), ki so pridno pletle in izdelovale roza pentlje. Le ta je simbol boja proti raku dojk.  Tako ste lahko opazili, da so drevesa pred stavbo Občine Žirovnica odeta v roza barve in s tem opozarjajo na pomen rednega pregledovanja dojk in udeležbo na presejalnih programih.

Tako se je tudi Občina Žirovnica vključila v promocijsko/osveščevalno akcijo in je župan g. Leopold Pogačar hvaležen, da imamo privilegij in čast sodelovati v tej akciji.

Hvala vsem aktivistkam. Več naj povedo fotografije same:

Zaenkrat še ni nobenih komentarjev.

Vaš komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena z (*).