V občini smo uspešno izvedli spomladansko čistilno akcijo. K akciji so tako kot vsako leto pristopili vsi vaški odbori, ki so očistili svoje vasi z okolico in vaška korita. Sodelovala so tudi športna in druga društva, ki so očistila ostala območja. Člani DPM Žirovnica so prebarvali otroška igrala v Glenci in uredili njeno okolico, gasilci PGD Zabreznica in člani Čebelarskega društva Antona Janše pa so očistili Piškovco. Čista je tudi Završnica, saj je TVD Partizan čistil pot od Jezerc mimo Smokuškega mostu do jezera ter okolico jezera, Lovska družina Stol pa pohodne poti do Valvazorja (Rudna pot do Valvazorja, pot skozi Repše do Valvazorja). Kolesarji so ponovno poskrbeli za lepo okolico ob regionalni cesti. Udeleženci akcije ugotavljajo, da se ljudje obnašajo vedno bolj vzorno, saj je smeti vsako leto manj.

Občina je priskrbela za vrečke in rokavice ter zagotovila zasluženo malico in odvoz smeti. Po posredovanih podatkih je v čistilni akciji sodelovalo več kot 250 prostovoljcev, ki so poskrbeli za čisto in urejeno okolje.

Občina Žirovnica se zahvaljuje vsem vaškim odborom, društvom in posameznikom, kuhinji Osnovne šole Žirovnica in Lovskemu domu Stol, ki sta pripravila okusne malice in javnemu komunalnemu podjetju Jeko-in, za odvoz vseh odpadkov.

V razmislek pa še ena misel: “Naš modri planet je najbolj čudovito možno naravno okolje. Njegovo življenje je naše življenje, njegova prihodnost je naša prihodnost.” (Dalaj Lama)

Nekaj utrinkov