Spomladanska čistilna akcija po občini Žirovnica je bila organizirana v soboto 22.4.2017, s pričetkom ob 9. uri. V akciji vsako leto sodelujejo vsi vaški odbori, ki očistijo svoja vaška korita in celotno vas z okolico. Sodelovala so tudi druga društva, ki so čistila druga območja. Člani Kolesarskega kluba Završnica so poskrbeli za lepo okolico ob regionalni cesti od glavnega križišča v Mostah do Vrbe, DPM Žirovnica je uredil okolico Glence in prebarval otroška igrala, PGD Zabreznica in člani domačega čebelarskega društva pa so očistil Piškovco. Čista je tudi Završnica, saj je Lovska družina Stol očistila cesto do Valvazorja, Rudno pot in okolico ter Repše z  okolico.  Člani Planinskega društva Žirovnica so pobirali smeti po dolini Završnice od Smokuškega mostu do Jagerskih bajt. Akciji so se  pridružili tudi člani TVD Partizan, ki so v Završnici čistili pot okoli jezera in naprej do Smokuškega mostu. Precej številčna pa je bila tudi skavtska skupina našega domače stega Breznica- Pod svobodnim soncem (28),  ki je očistila Reber.
Občina vsako leto priskrbi vrečke za smeti in rokavice, ter zagotovi zasluženo malico in odvoz smeti. Po posredovanih podatkih je v čistilni akciji sodelovalo okoli 250 prostovoljcev, ki so poskrbeli za čisto in urejeno okolje.
Ob tej priložnosti se Občina Žirovnica in župan g. Leopold Pogačar zahvaljuje vsem posameznikom in skupinam za njihovo prostovoljno delo, kuhinji Osnovne šole Žirovnica in osebju Lovskega doma Stol, ki sta pripravila zaslužene in okusne malice in javnemu komunalnemu podjetju Jeko-in, za odvoz vseh odpadkov.

Z veseljem smo vsi skupaj ugotovili, da je smeti odloženih v naravnem in bivalnem okolju vsako leto manj. Žal pa se še vedno najdejo nekateri posamezniki, ki odpadke brezobzirno puščajo kjer koli.

Misel za konec:

 Imejmo jo radi. V mislih jo objemimo, jo nesimo k svojemu srcu. Začutimo povezanost med nami in našo lepo Zemljo. Vsaj danes se ji zahvalimo za to, da nam daje prostor za življenje, da nas oskrbuje z vsem kar potrebujemo; s hrano, z vodo in zrakom.

Maruša Pirih

Zaenkrat še ni nobenih komentarjev.

Vaš komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena z (*).