Vabilo na okroglo mizo – Uporaba čebeljih pridelkov v kulinariki
Čebelarska zveza Slovenije
Javna svetovalna služba v čebelarstvu
V A B I
na OKROGLO MIZO – Uporaba čebeljih pridelkov v kulinariki
Okrogla miza o uporabi čebeljih pridelkov v prehrani bo potekala 26.01.2011 ob 16. uri v prostorih Srednje gostinsko turistične šole v Radovljici.
Uporaba čebeljih pridelkov, predvsem medu v prehrani, je stara kolikor je star svet. Med je v tradicionalni kuhinji skorajda nepogrešljiv saj daje jedem posebno aromo. V preteklosti so med uporabljali kot edino sladilo, potem ga je zamenjal sladkor, danes pa se trend uporabe medu kot sladila, predvsem z vidika zdravega prehranjevanja, vrača. Prav tako ga vse pogosteje srečamo kot dodatek jedem in to ne samo sladicam, ampak tudi mesnim jedem, testeninam, rižotam,..
Čebelarska zveza Slovenije 26.1.2011 organizira okroglo mizo na temo Uporabe čebeljih pridelkov v kulinariki. Na okrogli mizi boste imeli priložnost spoznati glavne značilnosti in lastnosti medu in ostalih čebeljih pridelkov, seznaniti se z različnimi načini uporabe in vključevanja medu v prehrano (tudi otrok), možnosti glede vključevanja kulinarike v svojo ponudbo in registracije dopolnilne dejavnosti na kmetiji. Na okrogli mizi boste lahko dobili odgovore različnih strokovnjakov s področja prehrane, predavateljev Srednje Gostinske šole iz Radovljice, Ministrstva za kmetijstvo, Ministrstva za šolstvo, svetovalke za varno hrano pri JSSČ, itd. Na okrogli mizi bo sodeloval tudi priznani etnolog dr. Bogataj, ki bo pripravil prispevek na temo Kulturna dediščina čebelarstva – izzivi za sodobno prehrano, medtem ko nam bodo predstavniki Gostinske šole iz Radovljici spekli največji medenjak.
Ura | Tema | Predavatelj |
16.00 – 16.15 | Lastnosti čebeljih pridelkov in med v prehrani otrok | Andreja Kandolf,svet.spec.za varno hrano |
16.15 – 16.30 | Med v prehrani | Zdenka Tonejc, Srednja gostinska šola Radovljica |
16.30 – 16.45 | Jedi z medom | Marija Arh-Ivanšek, Srednja gostinska šola Radovljica |
17.00 – 17.15 | Dopolnilna dejavnost na kmetiji | Bogdan Pungartnik, Mkgp |
17.15 – 17.30 | Kulturna dediščina čebelarstva – izzivi za sodobno prehrano | Dr. Bogataj |
17.30 – … | Razprava in odgovori na vprašanja |