ZAVARUJMO SVOJO LASTNINO

Policisti Policijske postaje Jesenice smo v krajšem časovnem obdobju na območju občine Žirovnica obravnavali več vlomov v stanovanjske hiše iz katerih so si storilci protipravno prilastili denar in vrednejše predmete. Ugotavljamo, da storilci običajno dejanja izvršijo v času odsotnost lastnikov ali najemnikov stanovanjskih objektov. Zato vam policisti svetujemo, da še pred odhodom od doma poskrbite za primerno zavarovanje svoje lastnine.

Primerno samozaščitnim ravnanjem (zaklepanje prostorov, zapiranje oken in vrat, nameščanjem primerne osvetlitve, alarmnih naprav, varnostnih ključavnice idr.) lahko zmanjša tveganje za povzročitev škode in odvrne morebitnega vlomilca od dejanja. V času krajše ali daljše odsotnosti se dogovorite z znanci ali sosedi naj skrbijo za vaš dom, dnevno praznijo poštni nabiralnik in v večernem času poskrbijo za primerno osvetlitev v hiši.

Poskrbite, da vaš dom ne bo kazal znakov, da vas ni doma. Ne puščajte sporočil o vaši odsotnosti napisanih na vidnih mestih, posnetih obvestil na telefonskem odzivniku ali obvestil na socialnih omrežjih.

Policisti pozivamo občane, da v vseh primerih pojava sumljivih oseb ali neznanih vozil o tem takoj obvestite policijo na interventno telefonsko številko 113 ali anonimno številko policije

080-1200.

S skupnimi močmi in medsebojnim sodelovanjem bomo lahko dosegli večjo varnost.

Policisti Policijske postaje Jesenice vam želimo prijetne in varne počitnice.

Zaenkrat še ni nobenih komentarjev.

Vaš komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena z (*).