Ljudska univerza Jesenice v okviru projekta Večgeneracijski center Gorenjske v mesecu maju 2017 začenja z akcijo, ki so jo naslovili »PODARI URO – na dan, mesec ali leto« in je namenjena pridobivanju prostovoljcev, ki bi starejšim, priseljencem, invalidom, osebam s posebnimi potrebami, mladim in otrokom, ki iz različnih razlogov živijo na robu družbe, pomagali premagovati ovire, s katerimi se srečujejo v vsakdanjem življenju.

V projektu Večgeneracijski center Gorenjske skupaj s številnimi organizacijami kot so domovi starejših v Kranjski Gori, na Jesenicah in v Bohinjski Bistrici; društvi, ki skrbijo za odvisnike, socialno ogrožene, starejše, priseljence; osnovno šolo s prilagojenim programom; varstveno delovnimi centri; osnovnimi šolami, ki vključujejo večje število priseljenskih otrok z različnimi aktivnostmi skrbijo za integracijo ranljivih ciljnih skupin in preprečujemo njihovo socialno izključenost. Več o projektu: http://lu-jesenice.net/splosno-izobrazevanje/vecgeneracijski-center/

Z akcijo »PODARI URO – na dan, mesec ali leto« želijo motivirati prebivalce, da podarijo uro svojega časa in npr. odigrajo partijo šaha s stanovalcem doma upokojencev, pomagajo mladostniku s posebnimi potrebami napisati nalogo, starejšega naučijo uporabe elektronske pošte, priseljenko naučijo speči potico…

Namen akcije je torej aktivacija prebivalcev k prostovoljni pomoči pri socialnem vključevanju ranljivih skupin prebivalstva v družbo. Prepričani so, da bo vsakemu prostovoljcu prav ta podarjena ura prinesla sprostitev in občutek, da prispeva k bolj povezani in strpnejši skupnosti.

V ponedeljek, 8.5.2017, je ob 13.00 uri na sedežu LUJ na Jesenicah potekala tiskovna konferenca, kjer so se predstavili trije ambasadorji te akcije in sicer župan Občine Žirovnica g. Leopold Pogačar, podžupan Občine Jesenice g. Miha Rebolj in medijska osebnost g. Klemen Bunderla. Vsi so se odzvali, da tudi neposredno sodelujejo v akciji in bodo “podarili svojo uro” drugim. Naš župan konkretno v zavodu Jelša na Jesenicah.

 

Zaenkrat še ni nobenih komentarjev.

Vaš komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena z (*).